5x voeding waar je stofwisseling blij van wordt

5x voeding waar je stofwisseling blij van wordt

Je stofwisseling versnellen is een essentieel onderdeel van het afvallen als je merkt dat je niet zonder slag of stoot de kilo’s of pondjes aan het kwijtraken bent.

Wat zijn nu goede voedingsmiddelen om te eten of om aan je maaltijd toe te voegen als je je stofwisseling wilt versnellen.

Hier wordt je stofwisseling blij van

Cayenne peper

Door cayenne peper aan je eten toe te voegen, komt je bloedcirculatie beter op gang. Zo helpt cayennepeper je om je bloedsomloop te verbeteren, een beetje hetzelfde effect als je snoept van rode pepers.. en je stofwisseling wordt ook blij van! Uitproberen dus.

Vis

Teken jij voor een goede stofwisseling? Dan moet je je lichaam voeden met goede vetten. Je hebt behoefte aan goede vetten, de zogenaamde onverzadigd vetten, die bijvoorbeeld in vette vis zitten – denk aan zalm en makreel. Naast de goede vetten bevat vette vis ook omega-3 vetzuren

Kurkuma

De bekende gele specerij, die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Ook dit kruid zorgt er net als de cayennepeper voor dat je bloedcirculatie wordt gestimuleerd. En daar wordt ook opnieuw je stofwisseling blij van!

Knoflook

Een wondermiddel in de keuken dat eigenlijk in geen warme maaltijd mag ontbreken. Knoflook helpt om je cholesterol naar beneden te verlagen, maar is ook van grote waarde voor je immuunsysteem. Neem eens een teentje knoflook als je verkouden bent: misschien niet zo fijn voor je omgeving, maar je lichaam vaart er wel bij.  Ook knoflook werkt gunstig voor je bloedcirculatie

Bananen

Bommetjes vol energie. Heb je trek en is de maaltijd nog lang niet in zicht? Eet dan een banaan en je zult verzadigd zijn tot de volgende maaltijd. Bananen zijn wederom goed voor de bloedcirculatie. Eet een banaan vlak voordat je gaat trainen of als tussendoortje als je een onbeheersbare trek voelt opkomen.

Beeld: Pixabay

 

Share This