Avocado: een echte superfood

Avocado: een echte superfood

Avocado is niet alleen erg lekker en helpt je om te lijnen, maar deze groene, echte superfood heeft nog veel meer gezonde eigenschappen in zich.

Echte superfood

Laten we gelijk met het beste beginnen met deze groene superfood. Een avocado bestaat voor zeventig procent uit enkelvoudig onverzadigde vetten. Schrik niet gelijk bij het woord vetten, want de vetten van de avocado zijn gezonde vetten. Deze gezonde vetten geven je energie en houden je bloedsuikerspiegel op peil, waardoor je vetverbranding op hoog niveau blijft draaien.

Mits met mate, kun je de avocado dus goed opnemen in een gezond en verantwoord dieet. Eet er niet iedere dag een of twee, maar eet er een paar per week. Voor je gezondheid doet de avocado veel voor je. Een avocado bevat een fikse dosis kalium, vitamine B en foliumzuur. Tevens dragen ze bij via de goede omega-3-vetten, die we ook als mens hard nodig hebben. Hou je niet van vette vis als haring, makreel en sardines, dan is een avocado eigenlijk een prima alternatief!

Eet hem na het schoonmaken wel snel op, want anders wordt hij snel bruin, net als een appel. Dit effect kun je tegengaan met een beetje citroensap. Daarnaast vult een avocado ook erg goed. Als je een avocado eet tijdens je lunch, heb je zeker tot en met het eind van de middag geen last van hongergevoelens meer. En je behoefte aan suiker wordt ook nog eens een stuk minder. De avocado wordt jouw beste maatje in de strijd tegen de overtollige kilo’s – en suikerziekte.

Avocado is een echte superfood

Avocado kan je de hele dag door eten. Verwerk deze groene en echte superfood in een salade, in je smoothie of eet hem gewoon als een lekker tussendoortje met wat zout en peper. Meer heb je niet nodig.

Onderzoek naar de effecten van avocado

Als onderdeel van een cholesterolverlagend dieet kan het regelmatig eten van een de echte superfood avocado het slechte LDL-cholesterol verlagen bij mensen met overgewicht. Dat blijkt uit een kleine studie van Pennsylvania State University. De onderzoekers lieten 45 gezonde mannen en vrouwen van 21 tot 70 jaar met overgewicht of obesitas drie verschillende diëten volgen: weinig vet zonder avocado, een gemiddelde hoeveelheid vet zonder avocado of een gemiddelde hoeveelheid vet plus dagelijks één avocado. Elke deelnemer at vijf weken lang volgens deze drie voorgeschreven diëten. Nu komt natuurlijk de interessante uitslag en wat blijkt: deelnemers die een matige hoeveelheid vet aten in combinatie met een dagelijkse avocado, bleken een lager gehalte van het LDL-cholesterol in hun bloed te hebben dan de rest.

Beeld: Pixabay

 

 

 

Share This