3x tips: balans na het kerstdiner

3x tips: balans na het kerstdiner

Vanavond staat vast bij jou op tafel een uitgebreid kerstdiner. Voor een keer per jaar denken we niet aan wat we eten en gunnen we onszelf bord na bord met heerlijk eten. Zie je op tegen het overvolle gevoel? Lees deze tips voor balans na je kerstdiner.

Om met de deur in huis te vallen: een avondje excessen tijdens een overdadig kerstdiner verpest absoluut niet je gezonde leefstijl. Let erop dat je vanaf nu weer de gezonde draad oppakt en lekker veel beweegt.

1. Stop met jezelf te veroordelen

Laat je niet uit het veld slaan als je een keer echt te veel hebt gegeten. Leg je er bij neer, val terug op je gezonde eetpatroon en probeer de volgende keer iets beter op je porties te letten. Herstel de balans.

2. Sla geen maaltijden over

Sla de dag na het feest geen maaltijden over. Door een maaltijd over te slaan, heb je op een later moment meer honger en is de kans groter dat je je dan weer overeet.

3. Varieer

Probeer de dagen na je uitspatting gevarieerd en gezond te eten. Eet vooral veel groente en fruit en gebruik minder verzadigd vet

4. De weegschaal gaat even naar zolder

Vermijd de weegschaal de dag na een feestje. Dit is niet omdat je meteen kilo’s bent aangekomen, maar omdat je lichaam waarschijnlijk veel water vasthoudt. Zout is hiervan de veroorzaker.

5. Kom van die bank af

Beweeg, maar doe dit met mate. Ga bijvoorbeeld met de fiets naar je werk, maak een stevige wandeling of ga sporten. Ga jezelf niet overtrainen: de kans is dan groot dat je een blessure oploopt. En dat verpest je standaard beweegroutine weer.

Beeld: Pixabay

Share This