4x zo stop je met suiker

4x zo stop je met suiker

Suiker wordt in de media steeds meer neergezet als een echte boosdoener. En velen zien een suikerverslaving ook letterlijk als een echte verslaving. Hoe stop of minder je op een verantwoorde manier met suiker?

Zo stop je met suiker

  1. Stel een haalbaar plan op
    Net als met afvallen loont het de moeite om een realistisch en haalbaar plan op papier te zetten. In je gedachten maak je de grootste overgang en daarom is een positieve mindset van groot belang. Je kunt er bijvoorbeeld dagelijks even bij stilstaan hoe groot de schade is in je lichaam als je overmatig veel suiker tot je neemt. Denk aan de moeheid en het gevoel van geen fut hebben. Begin bij het weglaten van suiker in koffie en thee bijvoorbeeld. En breid dit steeds verder uit.
  2. Onderneem actie
    Kijk nog eens goed in je kasten en gooi alles weg wat geraffineerde suiker bevat. Koekjes, snoep, hagelslag en jam. Ook kant-en-klaarmaaltijden kunnen in de vuilnisbak. Neem je voor om deze producten nooit meer te kopen. Vervang ze door ongebrande noten, een gekookt ei en lekkere notenpasta’s zonder allerlei toegevoegde suikers. Probeer ook geen wit brood meer te kopen en te eten, ook dit product zorgt voor enorme schommelingen in je bloedsuikerspiegel.
  3. Eet puur en natuurlijk
    Ga minstens 3 weken puur, natuurlijk eten. Je smaak verbetert en je suikerverslaving zal steeds meer afnemen.
  4. Bewegen Roep dat fijne gevoel op door flink te gaan sporten in plaats van een chocoladereep weg te werken. Zwaar zal het zijn, zeker in het begin omdat je je levensstijl nog helemaal eigen moet maken. Maar uiteindelijk wegen de voordelen veel zwaarder dan de nadelen: je activeert je lichaam opnieuw en dat stimuleert je vetverbranding. Ook krijg je er een enorme portie energie voor terug.

Beeld: Pixabay

 

Share This