5x powerfoods die in huis moet hebben als je wilt afvallen

5x powerfoods die in huis moet hebben als je wilt afvallen

Deze powerfoods zijn heel erg goed voor je en mogen eigenlijk niet in je keukenkastje ontbreken als je aan het afvallen bent. Deze powerfoods zijn zeer hoogwaardig en het zijn allemaal ook nog eens natuurlijke voedingsmiddelen die veel vitaminen en mineralen bevatten.

Volkoren producten

Vul je keukenkastjes met volkoren pasta en zilvervliesrijst. Als je een volkoren product hebt gegeten, zal je merken dat je minder snel trek krijgt in tussendoortjes en langer een vol gevoel blijft houden. Ook voor je spijsvertering zijn volkoren producten een absolute aanrader.

Groene thee

Deze thee doet veel goeds voor je stofwisseling: hij versnelt hem namelijk. Vetopname wordt hierdoor bemoeilijkt en je krijgt ook minder snel last van schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Groene thee past absoluut in je dagelijkse dieet als je pondjes probeert te verliezen.

Water

We hebben het al vaker geschreven, maar water drinken is heel simpel maar ook nog eens heel erg goed voor je lichaam. .Water zuivert je lichaam, we raden je ook aan om per dag minimaal acht glazen water te drinken. Probeer te minderen met frisdranken en alcohol, zij zuiveren je lichaam juist helemaal niet.

Broccoli

Niet iedereen is gek op broccoli, maar misschien wel na het lezen van deze alinea. Broccoli bevat veel mineralen en vitamines en maakt tot een van de koningen van de echte powerfoods. Broccoli bevat bijna geen calorieën. Daarnaast is broccoli ook nog eens hartstikke goedkoop, dus voor iedere portemonnee is broccoli een haalbare powerfood. Probeer minimaal twee keer per week een portie broccoli te eten.

Asperges

Het is nu even niet de tijd van de witte asperges, maar koop in plaats van de witte exemplaren de groene varianten. Asperges verminderen een opgeblazen gevoel en ze werken ook erg zuiverend voor je gestel. Ook je bloedcirculatie is blij met deze powerfoods, zowel de witte als de groene variant.

Beeld: Pixabay

Share This