5x tips tegen de winterkilo’s

5x tips tegen de winterkilo’s

De wintermaanden duren nog voort. We kiezen in deze tijd voor zware kost: stoofpotten, stamppotten, goedgevulde erwtensoep met een fiks stuk worst, lekker hoor! Hadden onze grootouders echt nodig in de koude maanden om gezond en warm te blijven, voor ons in de eenentwintigste eeuw is het vaak schromelijk overdreven. We zetten de verwarming boven de twintig graden en verrichten vaak geen zware lichamelijke arbeid meer in de buitenlucht.

Hoe kunnen we toch genieten van die lekkere winterse kost zonder aan het einde van maart een gewichtstoename van enkele winterkilo’s te bespeuren? Hieronder een aantal belangrijke tips in de strijd tegen de winterkilo’s.

1. Beweeg!

Heb jij in de winter altijd snel last van de kou? Voelen je handen en voeten vaak aan als ijsklompjes? Dan zou je meer aan beweging moeten doen. Beweging is niet alleen goed voor je algehele conditie, maar is ook een weldaad voor je stofwisseling, je spierkracht, de vetverbranding en de stevigheid van je botten. Ook al is het nog zo fris, trek je hardloopschoenen aan en ga een blokje om. in het begin heb je het nog koud, maar uiteindelijk kom je thuis met een fris en opgekikkerd gevoel in je lijf

2. Soep, soep, soep!

Een salade in de winter… of een lekkere frisse groene smoothie als ontbijt… het zit vaak tussen de oren, maar dit ‘soort’ eten associëren wij niet met winterse kost. Daar kun je het nooit een hele ochtend op uithouden! Maar soep past als geen ander bij de herfst en de winter. Zelfgemaakte groentesoep van verse groenten en bouillon is perfect om van binnenuit op te warmen en zeg nou zelf, wie is er niet gek op? Lekker als tussendoortje, bij de lunch of gewoon als avondeten. Voeg in het laatste geval wat vlees toe en serveer er lekker biologisch brood bij.

3. Vitamine D

Vitamine D haal je voornamelijk uit de energie en het licht van de zon. Laat die grote gele vriend in de wintermaanden nu vaak helaas afwezig zijn.. dan moet je ervoor zorgen dat je je dagelijkse shot vitamine D op een andere manier krijgt. Dierlijke producten, zoals vette vis, roomboter, kaas en volle melk bevatten van nature een hoge dosis vitamine D.

Foto: Smulweb

Share This