5x tips zo houd je gewichtsverlies bij

5x tips zo houd je gewichtsverlies bij

Als je eenmaal hebt besloten om te gaan afvallen, heb je al een grote knop in je hoofd omgezet. Misschien ben je al wel een paar weken onderweg en begin je zelfs al wat resultaat te boeken. Maar, hoe houd je deze resultaten nu makkelijk bij? Natuurlijk kun je gebruik maken van een van de vele apps die er op de markt zijn of je online inschrijven bij een afslankcoach, maar met de onderstaande tips kom je ook al een heel eindje.

Waar moet je op letten als je je gewichtsverlies bij wilt houden tijdens het afvallen?

1. Dit is een inkoppertje, maar hij kan niet vaak genoeg herhaald worden. Wees realistisch. Stel jezelf een haalbaar doel. Doe je dat niet, wordt de frustratie des te groter als het niet lukt en je resultaten voor jouw gevoel achter blijven. Ook moet je proberen om gemotiveerd te blijven, wat lastig is als het afvallen misschien niet zo voorspoedig gaat zoals jij had gehoopt. Hou vol! Net als met alles in het leven is discipline een van de kernwoorden waar het ook bij afvallen om draait. Dat betekent soms even door de zure appel heen bijten, maar dan kom je er wel!

2. Wees tegelijkertijd ook niet te snel voor je. Het is goed om zelf je meest kritische coach te zijn, maar geef die innerlijke criticus/coach ook eens een dagje vrij af. Verwen jezelf ook eens, dat heb je nodig om het afvallen vol te houden. Dat betekent niet dat je je moet volstoppen met alle verboden vruchten die je al weken laat staan, maar ga eens lekker een dagje naar de sauna. Of trakteer jezelf op een mooi, nieuw kledingstukje dat je al een tijdje op het oog hebt.

3. Wil je geen afvalschema bijhouden op internet? Maak gewoon zelf een schema om je gewichtsverlies op te schrijven en bij te houden.

4. Voer op z’n tijd ook eens de BMI-calculator in. Hoe lekker is het om de calculator achteruit te zien lopen bij gewichtsverlies? Houd je daaraan vast! Let erop: een BMI tussen de 19 en 25 is perfect. En houd ook je vetpercentage bij.

5. Leuk voor het vastleggen van een zwangerschap, maar zeker niet minder bij het vastleggen van gewichtsverlies. Maak foto’s van jezelf tijdens de afvalperiode. Trek mits mogelijk steeds dezelfde outfit aan en fotografeer jezelf steeds in dezelfde positie in dezelfde kamer. Laat de foto’s afdrukken en leg ze naast elkaar, het liefst iedere maand. Zo wordt het resultaat heel zichtbaar en werkt het ook nog eens extra motiverend!

Foto: Sync

 

Share This