5x Weg met dat opgeblazen gevoel in je buik

5x Weg met dat opgeblazen gevoel in je buik

Heb je ook wel eens last van een opgeblazen gevoel in je buik? Hoe kom je er weer zo snel mogelijk vanaf? Met deze vijf tips ben je snel af van dat onaangename gevoel.

1. Neem de tijd voor het eten

Hup, hup, snel, snel: alles moet snel, we nemen nergens meer echt de tijd voor lijkt het wel. Ook ons eten slaan we vaak achteloos achterover zonder dat we echt proeven en kauwen. Niet alleen zonde, maar ook een schande eigenlijk voor je gezondheid. Niet ieder type voedsel is even gemakkelijk te verwerken voor je darmen. Met als resultaat dat je meer gasvorming krijgt en pijn in je buik.  Door langzamer te eten, zal je meer van je eten genieten, maar zal je ook eerder vol zitten.

2. Niet teveel snacken

Gun je darmen rust en eet niet altijd kleine beetjes. Ga bijvoorbeeld niet een uur na het avondeten alweer aan de snack, maar gun je darmen en maag even rust. Probeer voor het slapen gaan 1-2 uur van tevoren niets meer te eten om gasvorming en een opgeblazen gevoel tegen te gaan.

3. Ga voor natuurlijke producten

Natuurlijke producten bevatten minder toevoegingen waar je een pijnlijke buik van krijgt. Heb je toch veel last van een opgeblazen gevoel? Zorg dan dat je rustgevende theeën in huis hebt. Kamille doet veel goeds, pepermunt is ook fijn en venkelthee werkt zeer rustgevend (word niet voor niets ook aan baby’s gegeven).

4. Geen glutenallergie?

Sluit uit dat je last hebt van een glutenallergie of een andere gevoeligheid voor voedsel. Naast gasvorming heb je dan ook vaak of regelmatig last van diarree en soms zelfs misselijkheid.

5. Geen stress

Stress is één van de grootste oorzaken van een opgeblazen gevoel. Probeer stress dan ook zoveel mogelijk te voorkomen. Een goede nachtrust doet daarbij wonderen tegen een stressgevoel. Slaap tenminste 6 uur en het liefste 8 uur per etmaal.

Beeld: Pixabay

Share This