5x Zo houd je hardlopen leuk

5x Zo houd je hardlopen leuk

Hardlopen is een ideale sport. Je kunt het doen wanneer je wilt, het is gezond en goedkoop. Maar… je moet wel ergens beginnen. En volhouden is al helemaal een kunst. Met deze tips wordt hardlopen vanzelf leuk en houd je het gemakkelijker vol, ook als het even tegen zit.

1. Stel doelen op

Wil je gaan hardlopen omdat je graag wilt meedoen aan een wedstrijd? Dat is een uitstekende motivatie, maar zet niet te hoog in. Misschien is een marathon toch echt teveel gevraagd. Schrijf je om te beginnen eens in voor een 10 kilometer loop. Wees realistisch en zet niet te hoog in: als het niet lukt, is de teleurstelling heel zwaar.

2. Wees niet te streng voor jezelf

Heb je al een paar dagen niet gelopen? Ga dan niet als een gek tekeer en ga niet een uur lang hollen als een kip zonder kop. Je negeert de signalen van je lichaam en dat is niet goed. Steken in je zij? Je lichaam wil je vertellen dat je het rustiger aan moet doen. Doe dat dan ook: zo wordt en blijft hardlopen leuk.

3. Ren samen

Steun werkt enorm motiverend. Vraag aan een vriendin, je moeder, je collega, het maakt eigenlijk niet uit wie, of zij je kunnen motiveren en steunen om te gaan hardlopen. Nog beter werkt het als je samen met iemand gaat rennen. Zoek een trainingsmaatje en train samen voor die ene wedstrijd die je graag wilt gaan lopen.

4. Investeer in goed spullen

Goede hardloopspullen hoeven tegenwoordig echt niet meer een fortuin te kosten. Investeer in goed zittende kleding en investeer ook in goede schoenen. En zorg dat je ze altijd zo kunt pakken: als je outfit in de was zit of te drogen hangt, ga je niet en dat is zonde.

5. Jij bent de beste

Moeite met de opgeblazen lijven in het park en de rollende spieren van je collega-hardlopers? Schakel ze uit en filter ze van je netvlies. Je wordt er alleen maar onzeker van. Kijk naar je eigen prestaties en vergelijk jezelf niet altijd met anderen. Zo wordt hardlopen vanzelf leuk!

Beeld: Pixabay

Share This