5x zo verlies je nog even snel een (paar) pondje(s) voor kerst!

5x zo verlies je nog even snel een (paar) pondje(s) voor kerst!

Nog een paar dagen en dan is het echt kerst. Heb je gisteren je nieuwe galajurk gepast en heb je geconstateerd dat hij net iets mooier zou staan als je twee pondjes lichter was? Eet voedingsmiddelen overvloedig en raak voor de kerst nog net even dat ene belangrijke, gevoelsmatige pondje kwijt.

Groene krachtpatser

Broccoli mag niet ontbreken; een groente die al jaren in de top van favoriete groenten staat. Veel vezels, met een gunstige werking op je darmfunctie. Daarnaast bevat deze groene krachtpatser ook zeer veel vitamines en ijzer, zoals  alle groene groenten.

Eet kastanjechampignon

De kastanjechampignon is zeer goed toe te voegen aan bijvoorbeeld zelfgemaakte pastasauzen. Of misschien aan een boerenomelet. Door het eten van de kastanjechampignon zal je goede resultaten boeken betreft je gewicht. Ze zijn zeer laag in calorieën en bevatten veel vocht, vezels en vitamines.

Goede granen

Quinoa en bulgur staan veel vaker om het menu en deze graanvervangers zijn ongekend populair op het moment. Zowel quinoa als bulgur bevat relatief weinig calorieën en geeft sneller een verzadigd gevoel. Bovendien bevatten ze veel vitamines en zijn ze makkelijk en snel gekookt. Probeer!

Appels en peren

Appels, peren, mandarijnen, kiwi’s – noem ze maar op. Zorg dat je ze altijd in huis hebt (liefst fruit dat hoort bij het seizoen!). Een heerlijke snack, makkelijk mee te nemen en je knapt er altijd van op. En je weerstand ook!

Kip- of kalkoen

Voor de vleeseters onder ons: deze twee vlees soorten bevatten weinig vet en calorieën, maar leveren wel de eiwitten en proteïnen die we nodig hebben. Een makkelijk ezelsbruggetje: licht gekleurd vlees is makkelijker verteerbaar dan rood vlees. Ook de bereiding van het vlees kan je op verschillende manieren doen. Grill het vlees voor een zo mager mogelijke bereidingswijze, omdat je dan geen vet of olie hoeft te gebruiken.

Beeld: Pixabay

 

Share This