6 dieettrends die je níet moet proberen

6 dieettrends die je níet moet proberen

Heb je plannen om wat aan je overgewicht te doen? Er zijn vele mogelijke manieren om te gaan afvallen. Een dieet volgen is daarbij voor de hand liggende manier. Er zijn echter diverse manieren en dieettrends om snel af te vallen maar die in de praktijk niet werken. Daarom heb ik hier voor jou een lijst opgesteld met de slechtste diëten zodat je daaraan tenminste niet je tijd hoeft te verspillen.

Deze 6 dieettrends gaat het om. Ze variëren van ‘zonde van je tijd’ tot zelfs ‘gevaarlijk voor de gezondheid’. Dus wees gewaarschuwd.

  1. Rauw dieet

Het rauw eten dieet is een dieet dat bestaat uit planten, fruit, groenten, noten, zaden en granen. Dit is heel gezond en je kan er veel verschillende recepten mee maken. Maar het volgen van dit soort diëten is moeilijk en kostbaar. Als je geluk hebt hou je het 2 dagen vol. Rauw voedsel is in de meeste gevallen niet echt lekker. Je zal in no-time snakken naar een heerlijke vette hap.

  1. HCG dieet

Eigenlijk is het HCG dieet geen dieet maar een kuur waarbij mensen zich inspuiten met het HCG hormoon. HCG staat voor human chorionic gonadotropin. Behalve dat bestaat het HCG dieet uit een enorm lage calorie-inname. Het gaat dan om een calorieplan van 500 tot 800 calorieën per dag! Elk dieet dat onder de 1.000 calorieën valt is heel gevaarlijk. Het HCG dieet zorgt er wel voor dat je snel afvalt. Het is alleen de vraag of dit is toe te schrijven aan het hormoon of aan het dieet. Natuurlijk is, de gouden regel van het diëten hoe sneller je afvalt hoe makkelijker je ook weer aankomt. Ook als je niet geïnjecteerd zou worden met HCG was dit niet een dieet geweest om aan te raden.

  1. Master Cleanse

6 dieettrends - Master cleanseIn zuid California, is de master cleanse een grote trend. De cleanse is een drankje van limoen, esdoornsiroop en cayenne peper. Dit drinkt men 10 dagen achter elkaar, 10 keer per dag. In de avond drink je een laxerende thee en in de ochtend drink je zout water. Dit doet men om de organen te helpen met het verwijderen van afval uit het lichaam. Het dieet is zorgt voor een calorie-inname van 650 tot 1.300 calorieën per dag. Het dieet mist een paar belangrijke elementen zoals proteïne, ijzer, zink en calcium. Doktoren vinden het ontbreken van essentiële voedingsstoffen de belangrijkste reden om dit ontgiftingskuur niet te volgen. Daarnaast komt het verloren gewicht er weer net zo snel aan zodra het dieet wordt gestopt.

  1. Koolsoepdieet

Er zijn veel verschillende versies van het dieet, allemaal duren ze 7 dagen gebaseerd op een all you can eat vet verbranding. Koolsoep is een mix van kool, wortels, tomaat, pepers, ui en selderij. Omdat het dieet veel verschillende sappen bevat is het niet zo slecht als de anderen. Maar als je van lekker eten houdt dan is het lastig om weg te blijven van de dingen waarvan dit dieet zegt dat je ze niet mag eten. Sommige volgers van het koolsoepdieet voelen zich zwak en duizelig.  Zodra je stopt met het dieet begint de weg terug naar waar je bent begonnen, verspilling van tijd dus!

  1. Oor nieten

Dit is nieuw en is gebaseerd op acupunctuur filosofieën afkomstig uit Azië. Men beweerrt hierbij dat een gedeelte van het oor invloed heeft op je eetgedrag. Wat ze tijdens de procedure  doen voelt alsof er een piercing wordt gezet. Je voelt een druk tegen de binnenkant van het oor en daardoor gaat de zin om te eten weg. Er zit geen wetenschap tussen het nieten van de oor en gewichtsverlies. Er is wel genoeg bewijs dat het oor nieten ontstekingen in het oor kan veroorzaken. Vooral niet doen dus!

  1. Breatharian dieet

Dit is wel de slechtste van de g van allemaal. In dit dieet zegt men dat je niets moet eten of drinken, hmm…. Dat is heel erg slecht vooral als je bedenkt dat we maar een paar dagen zonder water kunnen leven en een paar weken zonder eten. De werking van het dieet is gebaseerd op het esoterische principe dat het menselijk lichaam enkel door middel van zonlicht en zuurstof kan overleven. Je wordt een met het universum waardoor je geen water of eten nodig hebt. Volgens mij is dit gewoon hongerlijden.

Dit zijn dan 6 dieettrends die je niet moet proberen. Er zijn er nog wel een aantal op te noemen die de moeite van het proberen niet waard zijn. Gelukkig zijn er ook genoeg dieetvarianten die wel goed werken. Daarvan zijn er ook wel een aantal beschreven op deze site.

Share This