6 gezonde gewoontes waar je nu aan moet beginnen.

6 gezonde gewoontes waar je nu aan moet beginnen.

Onze dagelijkse gewoontes maken ons wie we zijn. De gewoonte om met je telefoon naar bed te gaan en s’avonds nog even langs alle social media platforms te scrollen. Of om toch maar die muffin op te eten ondanks dat je probeert een gezonde leefstijl aan te houden. Met deze gewoontes zorg je ervoor dat je al een stuk beter omgaat met je gezondheid en dit heeft enorm veel voordelen. Zo is uit onderzoek gebleken dat een gezonde leefstijl niet alleen zorgt voor een gezond gewicht maar ook voor een beter humeur, beter prestatie op het werk en over het algemeen voor gelukkig zorgt.

1. Drink voldoende water

Okay! Ik weet dat je deze tip nu al duizend keer hebt gehoord en dat je er onderhand best moe van begint te worden, maar ik kan dit niet genoeg benadrukken! Het drinken van voldoende water heeft extreem veel voordelen voor de gezondheid zo geeft het drinken een boost aan je metabolisme (dit zorgt er voor dat je sneller afvalt) ook reinigt het water je lichaam van alle giffen en andere afvalstoffen en helpt het met het verminderen van puistjes en mee eters die zo weer voor een betere huid zorgen.

2. Begin met sporten

Lichamelijke beweging is een must als je je gezondheid wilt verbeteren. Het is aanbevolen om iedere dag een half uurtje te bewegen om een goede gezondheid te behouden. Zoek iets dat je echt leuk vindt om te doen. Het is belangrijk om iets te doen waar je echt plezier aan beleeft. Misschien kun je 2 x per week voor het werk een rondje door de wijk hardlopen of als je het leuk vindt om te dansen kun je misschien zumba uitproberen.

3. Trick jezelf in het maken van gezondere keuzes

Het is belangrijk om in je achterhoofd te onthouden dat we nu gewoontes aan het opbouwen zijn. Dit zijn kleine dingen die soms zo klein dat we de impact die het op ons leven heeft niet opmerken, en er gewoon mee leven omdat je er immers al gewend aan bent. Keuzes maken zoals de trap in plaats van de lift te nemen, een rondje door het park te lopen tijdens je half uur pauze, dat drankje over te slaan tijdens happy hour. Al die kleine dingen stapelen op elkaar en zorgen er dus voor dat jij een beter en gezondere levensstijl lijdt.

4. Bereid je eigen lunch

Het is makkelijk om na hard te hebben gewerkt toch een pizza in de kantine te kopen of een zoet broodje uit de supermarkt te halen. En voor vele mensen is het dan ook hartstikke normaal om bijvoorbeeld 5 dagen uit de week een lunch van buiten te kopen en te eten. Maar zoals je zelf al waarschijnlijk weet zijn die lunches niet alleen erg duur maar ook nog eens enorm ongezond. Ook al haal je maar een salade. Het is veel voedzamer, milieuvriendelijker (en ook nog eens goedkoper) om je eigen lunch te bereiden en mee te nemen. Zo weet je ook precies wat je eet en bespaar je ook nog eens wat zakcentjes.

5. Heb altijd een stuk fruit bij de hand

Ik zelf heb moeite met het eten van fruit iedere dag. Niet omdat ik het niet lekker vindt maar gewoon omdat ik het vergeet, en als ik dan toch in de kantine ben en geen snack bij me heb is het makkelijker om een snelle hap te kopen. Dus vandaar dat ik altijd fruit bij de hand heb. Als ik dan trek begin te krijgen weet ik zeker dat ik een gezonde snack heb en ben ik minder geneigd om iets ongezonds te kopen.

Share This