6 tips: drink water om pondjes te verliezen

6 tips: drink water om pondjes te verliezen

Op de Health site van Planetfem besteden we er deze week ook aandacht aan: het drinken van water. In Nederland gaan we met z’n allen steeds meer water uit de kraan drinken en laten we de sappen achterwege. Dat is natuurlijk ontzettend goed, water is namelijk erg goed voor je. Wist je dat je door het drinken van dit vloeibare genot ook gemakkelijk wat kilo’s kunt kwijtraken? Door af te vallen door het drinken van water is een erg gezonde en simpele manier om die overtollige pondjes kwijt te raken.

Waarom met water drinken afvallen?

  •  Geen calorieën
  • Je stofwisseling werkt 3% sneller, waardoor je meer vet verbrand
  • Wanneer je water drinkt heb je minder behoefte aan andere dranken, die vaak door de suikers wel calorieën bevatten
  • Je krijgt meer energie, dus je hebt eerder zin om iets actiefs te doen, waardoor je meer vet verbrand
  • Het stilt de honger, waardoor je minder eet en dus meer vet verbrand
  • Hoe meer je drinkt, des te beter de afvalstoffen in je lichaam afgevoerd kunnen worden

Wanneer je met water drinken wilt afvallen, is het belangrijk om dit goed over de dag te spreiden. Te veel water kan namelijk zorgen voor een natriumtekort, wat erg ongezond is. Daarom is het ook niet aan te raden om meer dan 4 liter op een dag te drinken; zeker niet wanneer je dit combineert met minder eten dan je gewend bent.

Watervergiftiging

Wanneer je teveel water drinkt daalt het zoutgehalte in het bloed en passen de cellen zich daar op aan. Het gevolg is dat de cellen meer water opnemen en gaan opzwellen. Zo kunnen bijvoorbeeld opgezwollen hersencellen tegen de zenuwen gaan drukken, want zich kun uiten in bijvoorbeeld hoofdpijn. Wanneer je zelfs meer dan 5 liter water drinkt loop je het risico op een watervergiftiging.

Tips: Echt gezond afvallen

Beeld: Hln.be

Share This