Afvallen? Dit zijn de vier geheimen

Afvallen? Dit zijn de vier geheimen

We nemen ons voor om nu te gaan afvallen, maar op de een of andere manier lukt het niet. Herkenbaar? lees dan snel verder. Want hoe kun je ervoor zorgen dat het deze keer wél lukt? Dit zijn de vier geheimen die iedereen natuurlijk wilt weten…

Waar gaan veel mensen de mist in? Ten eerste stellen ze zich onrealistische doelen – iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk van die extra kilo’s af. Ze eten haast niets meer of gaan uitbundig sporten. Maar afvallen in een rustig tempo, met haalbare doelstellingen is veel succesvoller. Stel jezelf eens een bescheiden doel, zoals in een halfjaar 6 à 8 kilo afvallen. Dat is net iets meer dan een kilo per maand! Dan nu de vier geheimen die ik je heb beloofd te vertellen.

1: Denk concreet en realistisch

De eerste en misschien wel de belangrijkste van de geheimen. Maak goede voornemens zo concreet mogelijk. Denk niet: ‘Ik ga vaker ’s avonds wandelen’. Dat is niet concreet genoeg. Dit wel: ‘Ik ga vier keer per week wandelen, direct na het avondeten. Ik loop in een stevig tempo, zonder buiten adem te raken’.

2: Kies voor mediterraans eten

Je kunt jezelf natuurlijk pijnigen met een streng, saai en karig dieet waarin je alles afweegt. Maar zo’n dieet houd je waarschijnlijk niet vol. Waarom zou je? Laat je liever inspireren door een van de allergezondste diëten in de wereld: het mediterrane dieet. Salades, gegrilde vis, bonen, stoofschotels met veel groenten, noten en olijven: dat is niet alleen erg smakelijk, het is ook heel gezond. Het beste van het mediterrane dieet is dat het flinke porties groenten en fruit bevat. Die kleurrijke ingrediënten zijn voor lijners echt wondermiddelen: ze vullen goed, en leveren veel vitamines maar slechts weinig calorieën.

3: Weeg jezelf niet iedere dag

Een van de vier geheimen die je echt moet weten: elke dag op de weegschaal staan is een slecht idee. Die onverwachte paar onsjes erbij kunnen een dag vergallen of zelfs reden zijn om een dieet stop te zetten. En dat terwijl je lichaamsgewicht van nature een beetje schommelt. Dat kan van dag tot dag zomaar een pond of een kilo schelen. Een keer wegen per week is voldoende.

4: Beweeg door alledaagse klusjes

En de laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste van de geheimen. Bewegen is absoluut noodzakelijk als je wilt afvallen. Maar daarvoor hoef je niet per se naar de sportschool als je daar tegenop ziet. Begin eens om meer te bewegen bij je dagelijkse activiteiten. Doe de doordeweekse boodschappen voortaan op de fiets. Neem altijd de trap. Leef jezelf uit in huis en tuin. Maak een avondwandeling. Zo kun je heel wat beweging in een dag stoppen. Een mooi streven is uiteindelijk een uur flinke beweging per dag.

Tips: Gezondheidsnet

Foto: Jobat

Share This