Afvallen? Eet van een rood bord

Afvallen? Eet van een rood bord

Zou het echt werken? Duitse en Zwitserse onderzoekers claimen in een onderzoek dat het eten van een rood bord kan helpen bij gewichtsverlies.

Het serveren van een maaltijd op een rood bord – of het drinken uit een rood glas  – kan je consumptie met ongeveer 40% verlagen, claimen de wetenschappers. Wat heeft het dan toch met elkaar te maken? Blijkbaar associëren mensen de kleur rood met gevaar, verbod en stoppen.

Eten van een rood bord

Om tot deze resultaten te komen werden 41 mannelijke studenten gevraagd om uit glazen met een blauw of een rood label te drinken. Ze dronken 44% minder uit de rode glazen. In het tweede deel van het onderzoek kregen 109 mensen elk 10 pretzels op een rood, blauw of wit bord. Degenen met het rode bord voor zich, aten uiteindelijk minder pretzels…

Als deze onderzoeken onder meer mensen worden getest, kan dit natuurlijk een doorbraak in de voedingsindustrie zijn. Want de onderzoekers van dit onderzoek adviseren voedselfabrikanten om ongezonde producten in rode verpakkingen te verkopen, zodat mensen minder snel geneigd zijn er veel van te eten. Grappig hoe weinig rode verpakkingen je eigenlijk tegenkomt in de supermarkt…

Zullen we minder naturel chips eten?

En laten we eerlijk zijn, denken jullie dat het zal helpen? Zullen we er ineens met zijn allen minder naturel chips van gaan eten? En laten we tomaten staan? Maar misschien is het het proberen waard om een rood bord bij de Hema aan te schaffen en je diner eens een week lang te nuttigen vanaf het rode bord. Laten we allemaal wat staan na afloop van de maaltijd?

Bron onderzoek: BDA UK COM

 

Share This