Afvallen met een computerspel

Afvallen met een computerspel

Het klinkt te mooi voor woorden. Heb je geen zin om te sporten, maar wil je wel iedere dag 200 extra calorieën verbranden? Dan is het onderstaande nieuws waarschijnlijk iets waar jij heel blij van wordt. Er is namelijk een nieuw computerspel ontwikkeld waardoor je, vanaf de bank of je luie stoel, 200 extra calorieën kunt verbranden per dag

Britse psychologen hebben  een computerspel ontwikkeld dat je hersenen traint om vet en ongezond voedsel te vermijden. Professoren van de universiteit van Exeter en de Cardiff universiteit zeggen dat hun methode ervoor zorgt dat je ruim een halve kilo (!) per week afvalt. Degenen die aan dit onderzoek meededen, hielden ook een eetdagboek bij. Het bijhouden van een eetdagboek op zich heeft al aangetoond dat het helpt om zelf je gewicht te beheersen omdat je meer inzicht krijgt in je dagelijkse voedingspatroon. Doordat je alles registreert, merk je minder de behoefte om te snacken, want ook die misstappen moet je opschrijven.

Hoe gaat het computerspel?

Het computerspel is nog niet verkrijgbaar, maar we vragen ons natuurlijk nu allemaal af wat er precies wordt gezegd en gedaan in dit spel zodat je makkelijker start met afvallen. In het spel worden de spelers telkens gewaarschuwd om vooral niet op plaatjes te klikken waarop ’slechte’ producten te zien zijn als koekjes. Wel worden ze gestimuleerd  om op ’goede’ producten te reageren, zoals fruit en groente.

Stoppen!

Het spel traint je hersenen om voedsel dat veel calorieën bevat te associëren met ’stoppen’. De deelnemers  die aan het onderzoek meededen aten zo’n 220 calorieën minder per dag. Onderzoekster Dr. Natalia Lawrence: “Deze resultaten laten zien dat een simpele computertool het dagelijkse eetgedrag van mensen kan beïnvloeden”, aldus VROUW via De Telegraaf.

Lawrence plaatste wel een kanttekening bij het computerspel: er moet nog meer onderzoek worden gedaan voordat er echt harde conclusies kunnen worden getrokken. Maar baadt het niet… juist!

Bron: Daily Mail, De Telegraaf

Beeld: University Herald via Wikimedia Commons

 

Share This