Afvallen met een koolhydraatarm dieet

Afvallen met een koolhydraatarm dieet

‘Afvallen met de Wet van Harriët. Koolhydraatbeperkt werkt’ is de titel van het nieuwe kookboek van Harriët Verkoelen, diëtiste van Tv-programma RTL Breakfast Club. Dit boek is bijzonder geschikt voor diegenen die willen afvallen met een koolhydraatarm dieet.

Het kookboek is geïnspireerd op het televisieprogramma waarin Harriët als diëtist en diabetesverpleegkundige de grootste misverstanden over voeding en afvallen de wereld uit helpt en de voordelen van koolhydraatbeperkte voeding benadrukt. Het kookboek heeft dagmenu’s voor 6 weken. Kok Emmy Geenen heeft 44 koolhydraatarme recepten samengesteld voor ontbijt, lunch, nagerecht en tussendoortje waaronder ‘Risotto van bloemkoolrijst’, ‘Courgettespaghetti’, ‘Biefstuk-caprese met verse pesto uit de oven’ en ‘Choco-rode-bieten muffins’. ‘Afvallen met de wet van Harriët’ is verkrijgbaar bij (online) boekwinkels en op www.harrietverkoelen.nl

Halt toeroepen overgewicht en diabetes

In haar boek, dat toepasselijk verschijnt op de Nationale Diabetes Dag, legt Harriët onder meer uit hoe je etiketten in de supermarkt leest, wat verborgen dikmakers zijn en waarom vet juist gezond voor je is. Ook deelt ze haar lekkerste koolhydraatvrije ontbijtrecepten en vertelt ze waarom dit goed is voor je lijf. Harriët Verkoelen: “We worden in Nederland steeds dikker en de mensen die de diagnose diabetes te horen krijgen, stijgt in rap tempo. Met mijn kookboek ‘Afvallen met de Wet van Harriët. Koolhydraatbeperkt Werkt’ wil ik daar een halt aan toeroepen. Dit boek heb ik geschreven voor iedereen met overgewicht en mensen die al overgewichtdiabetes hebben. Een koolhydraatarm dieet helpt diabetes voorkomen en helpt het medicijngebruik van mensen die al diabetes hebben drastisch te verlagen. Met dit boek wil ik miljoenen mensen in Nederland en België bereiken en hen helpen hun leven een stuk gezonder en daarmee gelukkiger te maken, maar zeker niet minder lekker!” Een mooi streven maar er moet wel bij gezegd worden dat dit dieet minder geschikt is voor sporters aangezien minder koolhydraten ook minder energie betekent.

Harriët Verkoelen

harriet verkoelenHarriët is diëtist en diabetesverpleegkundige met 26 jaar ervaring in de diabeteszorg. Als expert in koolhydraatbeperkte voeding is ze overtuigd van de noodzaak om op grote schaal gezonder te gaan eten. Ze schreef eerder de twee boeken ‘Andere gezonde voeding’ en het e-boek: ‘Koolhydraatbeperking S, M, L. Welke maat heb jij?’. Harriët heeft inmiddels honderden diëtisten en praktijkondersteuners van huisartsen bijgeschoold over koolhydraatbeperking zodat zij hun cliënten met overgewicht en (beginnend) overgewichtdiabetes passend kunnen adviseren over gezonde voeding en kunnen helpen het medicijngebruik in Nederland grootschalig omlaag te brengen.

‘De Wet van Harriët. Koolhydraatbeperkt Werk’ van Harriët Verkoelen verschijnt 18 maart 2016 en bedraagt € 14,95 ISBN 978-90-820055-3-0. Uitgeverij Prima Vita.

Share This