Afvallen met het hele gezin

Afvallen met het hele gezin

Overdag is het vaak nog wel te doen, maar hoe pak je als je aan het lijnen bent de avondmaaltijd aan als gezin? Zit je tijdelijk een paar weken apart met je maaltijd of moet het hele gezin mee in het afvalproces?

Met deze tips val je af en houd je het als gezin gezellig aan tafel.

1. Doe je boodschappen bewust.

Wat je ook doet, vertel je gezin niet dat ze moeten gaan lijnen/afvallen. Begin bijvoorbeeld eens met het verantwoord doen van de boodschappen. Kies eens voor magere yoghurt in plaats van de volle variant, slankere vleeswaren als kipfilet en kalkoenfilet. Ook de kaas kun je in een magere variant kopen en koop eens volkoren pasta in plaats van de witte variant.

2. Doe de friteuse de deur uit

En ruil deze in voor een oven. Of ga de oven meer gebruiken. Patat kun je ook prima in de oven maken en vervang deze eens helemaal door gewone lekkere aardappelpartjes uit de oven. Met olijfolie en rozemarijn.

3. Varieer!

Zet niet een week lang hetzelfde iedere avond op tafel. Niet iedere dag roerbakgroente met een beetje kipfilet, dat komt de meesten al na een dag de oren uit. Varieer dus!

4. Ga voor gezonde tussendoortjes

Hoe streng je je dieet ook wilt uitvoeren, onder sommige fijne rituelen kom je ook niet uit natuurlijk. Het moment bijvoorbeeld dat je kinderen uit school komen en jullie samen een kop thee drinken met een koekje erbij. Een fijn moment van de dag dat je natuurlijk niet wilt laten vervallen. Probeer de ongezonde koekjes langzamerhand eens te vervangen door een volkoren exemplaar. Of maak eens een vrolijke fruitsalade met appel, peer, banaan, kiwi of mandarijn.

Beeld: Pixabay

Share This