Afvallen vanaf de bank: tips voor thuis

Afvallen vanaf de bank: tips voor thuis

Natuurlijk kunt je het eerste het beste dieetplan gaan volgen en je scheel betalen aan dure boeken en materialen. Maar het kan eenvoudiger. Niet dat je met dit ‘dieet’ direct kilo’s verliest, maar op de langere termijn kunnen deze tips zeker in je voordeel gaan werken. Sta eens echt stil bij wat je eet, hoeveel en hoe laat, met name als je op je bank zit. Dat soort constateringen kunnen je enorm helpen in het hele afvalproces. Slimme tips en trucs waar je wat aan hebt – gewoon, bij jou thuis op de bank!

Afvallen op de bank

Eet niet voor de televisie

Oei, om maar gelijk met de deur in huis te vallen… eten op de bank is funest voor je gewicht, zeker als je er ook nog eens televisie bij kijkt. Vaak grijp je meer snacks dan je eigenlijk wilt en het is ook nog eens vaker op voordat je er echt erg in hebt. Probeer snacks tijdens het televisie kijken op de bank te vermijden.

Lopen en afwassen

Een dag werken is zeer vermoeiend en hoe lekker is het als je thuis komt en op de bank kunt neerploffen.. maar probeer daar niet uren weg te kwijnen, probeer wat meer in de avonduren te bewegen. Kom van die bank af, maak een kleine wandeling na je maaltijd, doe wat huishoudelijke klusjes als de afwas en bel even iemand op terwijl je door je huis loopt.

Koop kleine kommetjes

Grote kommen? Tien tegen een dat je ze met veel meer snoep vult dan een kleintje. En het ergste? Het gaat vaak ook nog eens allemaal op. Dus ruil die megaschalen in en koop vier kleinere varianten. Beter voor de lijn!

Ga voor een gezonde maaltijdsalade

Geen puf meer om uitgebreid te koken na je werkdag? Dat hoeft ook niet: maak eens een lekkere maaltijdsalade voor jezelf. Maar ook die kun je een stuk slanker maken dan dat je denkt. Gooi ten eerste die fles slasaus weg: dikmaker eerste klasse en smakeloos! Doe er ook niet teveel kaas en vlees in als je aan het lijnen bent. Ga voor slanke groente als ui, paprika. wortels, selderij, paddenstoelen, noem het maar op. Zuinig aan.

Beeld: “746801 FlatCoarseGrater Lifestyle9x9” by Brownretail – Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Share This