Avocado’s schoonmaken? Een makkie!

Avocado’s schoonmaken? Een makkie!

We weten nu waarom avocado’s zo goed voor ons zijn. En ook hoe we kunnen zien of we een rijp exemplaar te pakken hebben. Maar hoe kunnen we avocado’s schoonmaken?

Avocado’s schoonmaken

Als je niet weet hoe je een avocado moet schoonmaken, dan wordt het snel een grote kliederboel in de keuken. Maar niet als je deze simpele stappen opvolgt. Snijd met een mes de avocado horizontaal in rondom de noot en draai de twee helften vervolgens van elkaar. Houd de helft met de noot erin stevig in je ene hand. Hak vervolgens met je andere hand met het mes in de noot en draai deze eruit.

Als je de avocado wilt gebruiken voor guacamole of in je smoothie dan kun je stap 3 en 4 overslaan. Knijp in de schil om de avocado er in zijn geheel uit te knijpen. Als je de avocado liever in blokjes wilt voor bijvoorbeeld in een salade dan kun je de volgende stappen ook opvolgen. Snijd de avocado in tot aan de schil. Maak de blokjes zo groot als je wilt. Haal de blokjes er met een lepel uit. Zo simpel is avocado’s schoonmaken in de praktijk!

Hoe eet je een avocado?

We hebben nu een rijpe avocado te pakken en we hebben hem nu ook nog eens netjes uit de schil gekregen. Nu kunnen we hem eindelijk gaan opeten! Maar wat kun je allemaal doen met een avocado? In de meeste recepten wordt de avocado rauw gegeten. Eet hem met een beetje peper en zeezout. Snijd de avocado in blokjes en verwerk ze in een salade met olijfolie. Maak guacamole met ui, tomaat, limoensap, peper, zeezout, koriander en andere kruiden waar je van houdt en je groene mengsel op smaak zetten. Of verwerk hem in een smoothie: de smaak is zeer zacht dus je zult er snel aan gewend raken.

Beeld: Pixabay

Share This