DASH Dieet het beste dieet van 2016

DASH Dieet het beste dieet van 2016

Het Amerikaanse tijdschrift US News heeft ook in 2016 het DASH Dieet tot “beste dieet” verkozen. Jaarlijks laat het tijdschrift een team van experts tientallen diëten rangschikken en voor het 6e jaar op rij hebben zij het DASH Dieet als beste bevonden.

Het DASH Dieet is gericht op het verlagen van de bloeddruk en bestaat uit een erg gezond gebalanceerd voedingspatroon.

Hoe werkt het Dash Dieet?

Bij het volgen van het DASH Dieet beperk je de dagelijkse inname van zout en suiker. Door unieke recepten voor ontbijt-, lunch-, hoofd- en na-gerechten kook je gemakkelijk en gezond. Het Dash Dieet is overgevlogen uit de Verenigde Staten waar het momenteel mateloos populair is.

Dash is een afkorting voor:

Dietary
Approaches to
Stop
Hypertension

Planetfem - DASH dieet kookboekHet DASH Dieet verlaagt de bloeddruk binnen 14 dagen. Het is dieet is daarom bij uitstek geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk. Naast het verlagen van bloeddruk kan het DASH Dieet ook helpen met het reageren op medicijnen, helpt het met het verlagen van cholesterol, afvallen en weerstand tegen insuline verlagen.

Het onderzoek van US News

Het onderzoeksteam van het tijdschrift US News bestond uit artsen, medische experts en voedingsspecialisten. Zij zien het DASH Dieet als meest gezond omdat het gevarieerd is en niet extreem (je mist géén voedingsgroepen).

Enkele bekende namen zoals Paleo en Dukan vinden we helemaal onderaan de lijst terug. De kritiek van gezondheidsexperts op deze diëten is dat er complete voedingsgroepen worden uitgesloten wat het moeilijk maakt de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Sinds kort is er een een kookboek in het Nederlands beschikbaar met DASH recepten.

Share This