De kettlebel: binnen no time een strakke buik

De kettlebel: binnen no time een strakke buik

Thuis sporten, workouts doen en afvallen: het belooft de nieuwe rage van 2015 te gaan worden: de kettlebel. Die-hoe- bel? De kettlebel, juist. En zoals het eruit ziet, dat is het eigenlijk ook. Het heeft enorm veel weg van de bel die koeien in de Zwitserse Alpen om hun nekken hebben hangen, niet waar? Maar daar gaan wij deze moderne kettlebel niet voor gebruiken (gelukkig niet, een gewicht van 4 tot 8 kilogram om je nek voelt volgens mij echt letterlijk als een strop): deze is gelukkig om mee te trainen.

Trainen met de kettlebel

Waarom gaan wij dit jaar allemaal aan de kettlebel? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je met de kettlebell oefeningen meer calorieën verbrandt en sneller gewicht verliest dan met de andere workouts. Voor video-instructies, een kettlebell set en het volledige trainingsschema, ga je naar het Kettlebell Workout Programma van Jesse van der Velde, een aanrader als je je echt wilt toeleggen op trainen met de kettlebel of gewoon meer informatie wilt vergaren voordat je met deze workout gaat starten.

Voor iedereen

De kettlebell workout is een fantastische oplossing voor drukbezette mensen zoals jij en ik die weinig tijd hebben om aan hun conditie te werken. Je doet aan cardiovasculaire training en tegelijkertijd aan krachttraining. Binnen zeer korte tijd verbrand je een maximum aan vetten en calorieën. Het programma belooft snel de eerste resultaten te laten zien en dat je binnen mum van tijd weer in je oude broek past die je al een tijdje niet meer aan kon trekken. Nog een voordeel van trainen met de kettlebel: het is voor iedereen geschikt. Jong of oud, man of vrouw, ongeacht wat je conditie is kun je direct van start met deze hype in workoutland. Afvallen was dus nog nooit zo eenvoudig… alleen nog wel even een kettlebell kopen.
Bron: Kettlebel Workout Program
Beeld: Bol.com

Share This