DIY: zelfs chips met pastinaak maken

DIY: zelfs chips met pastinaak maken

Steeds meer mensen volgen het Paleodieet en maken dan ook veel van hun dagelijkse maaltijden helemaal zelf. Chips zijn natuurlijk een zonde als je dit dieet van de oermens volgt, maar gelukkig kun je zelf ook heel goed gezonde chips maken… van pastinaak!

Pastinaak is nog steeds helemaal in. Deze zogenaamde vergeten groente zit bomvol vitamine C. En je kunt er ook nog eens gemakkelijk zelf chips van maken! Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook echt wel iets heel lekkers gemaakt!

Paleo chips van pastinaak

Voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 takje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • snufje chilipeper
  • zout naar smaak

Zo maak je het:

Hak rozemarijn, tijm en knoflook fijn en meng dit met olijfolie en chilipeper in een ruime schaal.

Borstel de pastinaak onder de kraan goed schoon, schil hem niet! Snijd de pastinaak in zo dun mogelijke plakjes. Ik gebruikte een aardappelschilmesje en een flinke dosis geduld.

Doe de schijfjes pastinaak bij de olijfoliemix in de schaal en meng dit goed door elkaar. Lekker met je handen werken. Laat dit even staan zodat de olie goed kan intrekken, gun het ongeveer 5 tot 10 minuten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de schijfjes pastinaak hierop, zonder dat ze elkaar overlappen. Leg ze echt netjes naast elkaar en laat ze niet overlappen, dan worden de bovenste namelijk niet gaar!

Bak dit ongeveer 20 minuten in de oven. Houd de chips in de gaten. Door het verschil in grootte en dikte kan het gebeuren dat een deel eerder klaar is dan de rest en al bruin kleurt. Haal deze stukjes er dan tussenuit tot alle chips klaar zijn. Je hoeft de chips niet halverwege om te draaien.

Leg de chips op keukenpapier, totdat het helemaal is afgekoeld.

Bron en beeld: Peachy Paleo

Share This