Gezond beleg voor op je boterham

Gezond beleg voor op je boterham

Let jij ook op wat je iedere middag op je brood smeert? Als je van deze producten op je boterhammen smeert of legt, weet je dat je een gezonde keuze maakt. 5x gezond broodbeleg, zo kies je altijd verantwoord en gezond. Zo houd je dat dieet gemakkelijk vol!

Gezond beleg

1. Pindakaas

Misschien niet het meest ideale product om mee te beginnen, maar pindakaas is een ontzettend verantwoord goedje om op je boterham te smeren. Pindakaas bevat namelijk veel goede vetten en vezels, zit boordevol vitaminen en mineralen. Kies wel altijd voor biologische pindakaas, want daar zitten geen toegevoegde suikers en zout in en zijn ook toegevoegde vetten vaak niet te vinden.

2. Vis

Ook vis kun je prima eten als beleg op een boterham. Wat dacht je bijvoorbeeld van zalm en makreel? Laat de kant-en-klare vissalades voor wat ze zijn, want hier zit vaak meer narigheid in dan vis. Koop liever verse vis en beleg daar rijkelijk je boterham mee.

3. Ga voor mager vlees

Met mate, maar rookvlees, rosbief, kipfilet en kalkoenfilet zijn goede versies van mager beleg op brood. Smakelijk en slank dus!

4. Een ei hoort erbij

Een gekookt eitje doet het ook ontzettend goed als slank broodbeleg. Een gebakken eitje is in principe net zo gezond, maar let erop dat je tijdens het bakken dan niet teveel boter of olie gaat gebruiken. En nee, eiersalade is niet net zo gezond als een vers gekookt of gebakken exemplaar. Eiersalade bevat vaak veel toevoegingen als vet en zout en daar is weer weinig gezonds en slanks aan.

5. Kaas mag!

Kaas is niet het gezondste broodbeleg wat je kunt eten, maar kaas bevat wel hoogwaardige eiwitten en melkeiwitten. Eet dus niet altijd en iedere dag een stukje kaas. Ben je wel helemaal gek op kaas? Ga dan voor de slankere varianten, dus de 20+ & 30+ kaas. Smeerkaas is daarentegen echt niet gezond!

Beeld: Pixabay

 

 

Share This