Gezond en lekker: chocolade- en bananenshake

Gezond en lekker: chocolade- en bananenshake

Chocolade en banaan. Een betere combinatie is haast niet mogelijk. Deze chocolade-bananen shake is niet alleen lekker en gezond, maar ook super makkelijk en snel te bereiden.

Zorg dat je deze ingrediënten bij de hand hebt en mix ze allemaal in een blender of een keukenmachine. Heerlijk, zonder schuldgevoel. Dit heb je nodig.

Chocolade- en bananenshake

Ingrediënten:
1 rijpe banaan
2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
1 eetlepel kokosboter
200 ml. melk/amandelmelk/sojamelk

Hoe rijper de banaan is, hoe zoeter en hoe lekkerder je shake met chocolade en banaan gaat worden. Haal de schil van de banaan en snijd hem in stukjes. Mix vervolgens alle ingrediënten tot een glad geheel. Voeg eventueel nog een scheutje melk of amandelmelk toe als je de shake nog te dik vindt. Een goede start van je dag met deze heerlijke shake met chocolade en banaan, heerlijk!

Deze gezonde versie is veel lekkerder dan de milkshakevariant van de meeste fastfoodketens. Wanneer drink je deze shake? Je kunt met de chocolade-banaan milkshake ontbijten of hem als tussendoortje drinken. Of als drankje voor je sportieve uitspatting. De cacao zorgt voor  energie en ook de banaan geeft de nodige energie. Smakelijk, gezond en gemakkelijk zelf te maken: doen en proeven!

En je kunt dus zelf volop variëren met de ingrediënten in je shake. Houd je niet van banaan? Laat hem weg en vervang hem eens door een paar aardbeien bijvoorbeeld (aardbeien en chocolade is ook een hemelse combinatie).

Bron: I Love Health

Beeld: Pixabay

Share This