Gezond en snel: zo maak je een avondmaaltijd

Gezond en snel: zo maak je een avondmaaltijd

Iedere avond een gezonde maaltijd op tafel zetten is een hele uitdaging. Met deze tips zet je binnen mum van tijd een snelle avondmaaltijd op tafel die ook nog eens gezond is en waar het hele gezin blij van wordt.

1. Doe boodschappen voor een hele week

Koop in één keer alle boodschappen iedere week, zodat je alle ingrediënten in huis hebt. Bedenk alvast van tevoren wat je die week wilt gaan eten en  win op deze manier een zee van tijd. Ga bijvoorbeeld zaterdagochtend zitten en bedenk wat je die week allemaal op tafel wilt gaan neerzetten. Zorg ook voor genoeg diversiteit in je avondmaaltijd, dus niet alleen maar pasta of aardappelen. Maak ook eens een lekkere maaltijdsoep bijvoorbeeld. Heb je een flexibele baan? Ruim dan nog wat extra tijd in voor een boodschappenmoment in het midden van de week om verse ingrediënten te scoren. Plan de maaltijden met de kortst houdbare ingrediënten het eerst in de week. Zo loop je niet het risico dat je dingen weg moet gooien.

2. De vriezer is je grootste vriend

Maak in het weekend grotere hoeveelheden voedsel en vries deze in porties in. Bijvoorbeeld pastasauzen of soep. Op een later tijdstip kun je de saus ontdooien – en hoef je alleen nog maar pasta erbij te koken. Makkelijk om een snelle avondmaaltijd op tafel te zetten!

3. Kies voor snelle gerechten

Plan doordeweeks gerust twee avonden in met een avondmaaltijd die maximaal 20 minuten bereidingstijd vergt. je wordt er zelf blij van, want je bent minder gehaast, en het kan ook nog eens prima. Speur het internet af naar snelle recepten en je hebt niet veel tijd meer nodig in de keuken.

4. Zorg voor een goedgevulde keukenkast

Een goede basisvoorraad is alles. In huis heb je altijd bepaalde standaardproducten, denk aan rijst, pasta, maar ook een blik tomaten, een fles passata, kruiden, zout, peper: hiermee bepaal je ook veel tijdwinst.

Beeld: Pixabay

Share This