Goedkoop sporten? Test de toestellen in het park

Goedkoop sporten? Test de toestellen in het park

Geen zin om honderden euro’s uit te geven aan een sportschool waar je nooit komt? En ben je hardloper? Denk er dan eens aan om de toestellen bij jouw in het park te gaan testen. In de grotere steden vind je ze steeds meer en daarbuiten ook. Het kost je niets en je raakt er ook nog eens van in vorm op een gezonde manier: wat houd je tegen?

Beoordelen van toestellen

Het Parool schreef eerder dit jaar een hilarische beoordeling van toestellen in het Sloterpark – de toestellen kwamen er goed vanaf met maar liefst vier sterren. In wat Hans van Lissum in zijn beoordeling schreef, zit een grote kern van waarheid. Steeds vaker krijgen we het te horen: je kunt je wel suf sporten, maar uiteindelijk gaat het erom wat je eet. Hoe veel, hoe vaak en wat: dat is belangrijk. En of je dan niet, een beetje of veel sport: eigenlijk is dat allemaal van secundair belang. Dus begin met het nagaan van je dagelijkse eetpatroon en kijk of daar verbeteringen in zijn aan te brengen.

Sarphatipark

Maar beweging is fijn. Je zit lekkerder in je vel en je loopt ook nog eens minder kans op een depressie als je regelmatig beweegt. Waarom zou je je dan niet eens wagen aan de toestellen die steeds vaker in parken staan opgesteld? In Amsterdam heb je er een aantal in het Sloterpark staan, maar ook in het Sarphatipark staan er enkele opgesteld, die ook altijd ‘vol’ zitten. Ze worden door veel sporters intensief gebruikt in de warming up en de cooling down. Wat moet je je bij zulke apparaten voorstellen?

Veel apparaten gaan om spierkracht, maar ook om cardio. Vaak staan er duidelijke plaatjes met tekst en beeld bij, zodat ieder makkelijk zijn eigen weg op het toestel vindt. Fijn aan de toestellen in het Sarphatipark is dat je omzoomd bent door hoge bomen en niemand je vorderingen op het apparaat ziet… voor de ijdeltuiten onder ons.

Bron: Het Parool

Beeld: Wikimedia Commons

Share This