Hoe kun je zien of avocado’s rijp zijn?

Hoe kun je zien of avocado’s rijp zijn?

Avocado’s: we zijn er gek op. Deze week hebben wij uitgeroepen tot avocado-week bij Planetfem. Omdat wij zo gek zijn op dit heerlijke tussendoortje, leren we je deze week alle ins en outs over de avocado.

Bijvoorbeeld: hoe zie je eigenlijk wanneer avocado’s rijp zijn?

Herkenbaar voor iedereen die vaak avocado’s eet en nog niet helemaal goed kan inschatten wanneer ze rijp zijn. Vaak wacht je net een paar dagen te lang, hak je je lekkere tussendoortje doormidden en zit je… met twee zwarte helften. Zonde! Dat gebeurt jou vanaf nu niet meer.

Tips om rijpe avocado’s te herkennen

Met de volgende tips kun jij ook de kans op rotte avocado’s voorkomen. Ten eerste verkeren avocado’s vaak in vier van de volgende stadia. 1: de avocado’s zijn onrijp, hard en lichtgroen van kleur. Je kunt ze ongeveer 5 à 7 dagen eten. 2: de avocado is semi-onrijp, redelijk hard en groen van kleur. Geef hem nog 3 dagen de tijd.
3: de avocado’s zijn semi-rijp, iets zachter van structuur en donkergroen tot donkerpaars van kleur. Je kunt ze al eten. 4: de avocado’s zijn rijp, zacht van structuur, donkerpaars tot zwart van kleur. De smaak is heerlijk romig en vettig, ideaal voor guacamole.

Hoe kun je nog meer zien of avocado’s rijp zijn? Haal het oogje van de avocado eraf. Is de kleur hieronder bruin tot zwart? Dan is de avocado bedorven. Is de kleur groen tot geel? Perfect!

Avocado’s en allergieën

Avocado’s bevatten net als bijvoorbeeld bananen, kiwi’s, kastanjes, vijgen en aardappelen enzymen genaamd ‘chitinasen’. Deze enzymen zijn in verband gebracht met het latex-fruit-syndroom. Er bestaan sterke bewijzen dat mensen met een type 1 latexallergie een voedselallergie kunnen krijgen. Dit betreft voeding met een hoge hoeveelheid chitinasen enzymen. Deze allergie is zeer zeldzaam.

Bron: Gezond Afvallen

Beeld: Pixabay

Share This