Hoera! Van deze snacks mag je (bijna) net zo veel als je wilt

Hoera! Van deze snacks mag je (bijna) net zo veel als je wilt

Eet je iedere ochtend een uitgebalanceerd ontbijt, gaat de lunch ook goed en tover je iedere avond weer een heerlijke, verse maaltijd op tafel? Goed zo! Maar dan de valkuil der valkuilen: de snacks, de tussendoortjes. Deze snacks zijn laag in calorieën, zijn gezond en geven je een boost zodat je er weer even tegen aan kunt!

Fijne snacks voor tussendoor

1. Kiwi en banaan

Voor de hand liggend, maar o zo waar en smakelijk. Kies voor kiwi’s en aardbeien, fruitsoorten die barstensvol vitamine C zitten. En ga voor een banaan als je echt trek hebt: een banaan vult direct.

2. Walnoten en amandelen

Noten bevatten veel gezonde vetten, waardoor je snel een voller gevoel krijgt. Na een handje nootjes zit je vaak vol en kun je er weer even tegen aan. Goede keuzen zijn walnoten, amandelen en hazelnoten. Kies wel voor noten die ongebrand en ongezouten zijn! Anders zijn ze ineens een stuk minder gezond.

3. Snack groente

Nog zo’n inkopper. Koop lekker een bakje cherrytomaatjes voor jezelf of meng ze met plakjes komkommer, wortel en eventueel augurk voor een extra bite. Hier mag je zoveel van eten als je wilt!

4. Gedroogd fruit

Een goed alternatief: een handjevol gedroogde vruchten geeft je weer energie, zonder dat je ervan aankomt. Ze zitten vol vezels waardoor je snel een voldaan gevoel krijgt. Kies voor zongedroogde vruchten en de ongezwavelde varianten, deze zijn een stuk gezonder. Let wel op: een handjevol gedroogde vruchten staat niet gelijk aan een vers stuk fruit, dus houd beide in balans.

Beeld: Pixabay

Share This