Je stofwisseling versnellen? 5x tips

Je stofwisseling versnellen? 5x tips

Heb je het gevoel dat je je strikt aan je dieet houdt en je je dagelijkse sportuurtjes braaf volmaakt, maar er weinig resultaat te zien is op de weegschaal? Grote kans dat je last hebt van een trage stofwisseling. Hoe kan je je stofwisseling versnellen? Met deze tips!

Zo kan je je stofwisseling versnellen

1. Eet meer vezels

Als je al bezig was met het volgen van een dieet of het in kaart brengen van je dagelijkse voedingspatroon, dan heb je deze eerste tip natuurlijk allang ingevoerd in je dagelijkse eetpatroon. Maar herhaling kan geen kwaad. Kies voor vezelrijke producten. Het duurt even voordat deze producten worden verteerd en dat is een uitkomst als je je stofwisseling wil verhogen. En ze zijn vele malen beter dan bewerkte producten voor je gezondheid. Kies dus bijvoorbeeld altijd voor de volkoren variant als het om granen gaat. Volkorenbrood en volkorenpasta dus.

2. Eet!

Maar je mag toch juist niet zoveel eten als je aan het diëten bent? Fout! Het is niet goed om van de een op de andere dag heel weinig te gaan eten. Op de korte termijn verlies je misschien snel gewicht, maar in de toekomst zitten ze er zo weer aan. Wil je meer gaan afvallen? Dan moet je meer gaan eten om je stofwisseling te verhogen en zo meer vet te gaan verbranden. Blijf eten tijdens een dieet, want anders zitten de kilo’s er binnen mum van tijd weer aan. Ook zal je spierweefsel afnemen, waardoor sporten minder prettig wordt want je verliest letterlijk je kracht en energie.

3. Ga voor drie maaltijden per dag

Ga voor drie goede maaltijden per dag. Als je een volwaardige maaltijd eet, dan gaat je stofwisseling omhoog en ga je meer verbranden. Vergeet ook je tussendoortjes niet. Ga voor 2 stuks fruit of neem om vier uur een hand ongezouten noten. Heerlijk en gezond! En vergeet nooit te ontbijten. Door ‘s ochtends te eten breng je je stofwisseling weer op gang.

Beeld: Pixabay

Share This