Kun je afvallen door te swipen?

Kun je afvallen door te swipen?

Afvallen door te swipen? Dat kan volgens Dull.  Nu was Dull al een fijne app als je even niets te doen had. Dull barst van de grappige plaatjes, video’s die wereldwijd in zijn en je zit in een oogopslag waar iedereen over praat bij de trending topics. Maar het mooiste van alles is dat Dull nu bijhoudt hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het swipen. Kun je je eindeloos te buiten gaan aan swipen en zo pondjes kwijtraken?

Dull: iOS

Hoe werkt het? Voor het bijhouden van het aantal verbrandde calorieën heeft Dull integratie met de Gezondheid-app op iOS ingebouwd. Deze functie kun je toestaan door in het instellingen-menu het schuifje voor iOS Health Sync aan te zetten. Zodra je dit gedaan hebt kan het afvallen beginnen. Elke swipe telt. Volgens Dull kun je door te swipen zo’n 45 calorieën per uur verbranden en staat twee minuten intensief vegen gelijk aan een blaadje sla. Wil je nog meer afvallen? De app geeft als tip om dan ook eens te proberen om staand (!) te swipen.

Nederlands

Dull is een eenmansproject van de Nederlandse ontwikkelaar Roeland Landegent. Het idee om het aantal calorieën dat je verbrandt door over je iPhone-scherm te vegen bij te houden, past uitstekend in de formule van Dull, dat puur draait om makkelijk vermaak en niet teveel intelligente in- en output. De app slaat geen privégegevens op, dus je kunt zonder gevaar voor je privacy  beginnen met swipen. Ik ben zo benieuwd of het ook echt werkt en dat je echt calorieën verliest tijdens het vegen… het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. In ieder geval krijg je er in ieder geval een hele gespierde vinger van!

Bron: iCulture

Beeld: iCulture

Share This