Lage weerstand? Zo krik je hem weer op

Lage weerstand? Zo krik je hem weer op

Als je afvalt, krijg je vroeg of laat te maken met een vermindering van je weerstand. Tel daar ook het zachte winterweer bij op en je hebt een recept voor een verkoudheid of griep binnen handbereik. Hoe voel je je snel weer beter?

1. Kies voor vitamines en mineralen

Een cliché, maar het begint bij wat je eet! In goede, opbouwende voeding zitten allemaal bouwstoffen waar je lichaam heel erg happy van wordt. Vitamines, mineralen, vezels, anti-oxidanten en goede vetten: hier wordt je darmflora erg blij van.  Eet gevarieerd en probeer iedere dag te kiezen voor groente en fruit.

2. Een steuntje in de rug

Kom je niet aan je 2 ons groente en 2 stuks fruit? Denk dan eens aan voedingssupplementen, in de herfst en winter kan je je weerstand hier een enorme boost mee geven. Lees goed de handleiding op de verpakking en overdrijf niet met innemen.

3. Hygiëne is belangrijk

Zo simpel kan het zijn: het wassen van je handen zorgt voor een betere weerstand. Je handen komen in aanraking met allemaal plekken die ook aangeraakt zijn door andere handen: zo worden ziekteverwekkers makkelijk overgedragen.

4. Ga op tijd slapen

Nog even die nieuwe aflevering van Breaking Bad kijken om 11 uur ‘s avonds terwijl morgen om zeven uur weer de wekker gaat? De verleiding is groot, maar doe maar niet. Je doet je lichaam veel meer plezier met een uurtje meer slaap in de wintermaanden. Douche voordat je gaat slapen of trakteer jezelf op een weldadig bad.

5. Blijf positief!

Klinkt je misschien vreemd in de oren, maar als je positief denkt, voel je je vaak ook beter. Zo schijn je je je immuunsysteem sterk en in balans te houden. Kost niets, maar misschien een tip met veel effectiviteit! Gooi die stress overboord en leef in het nu. En, voel je je al wat beter?

Beeld: Pixabay

Share This