Lekker: herfstsmoothie met peer, banaan en kaneel

Lekker: herfstsmoothie met peer, banaan en kaneel

Smoothies zijn altijd lekker, ook in de herfst en de winter. Met de juiste ingrediënten zorg je voor een fantastisch en gezond ontbijtje, waar je ook nog eens een paar uur een gevulde maag aan overhoudt. Deze smoothie is daar een voorbeeld van. Houd je van een stevig ontbijt? Probeer dan eens deze heerlijke smoothie met peer, banaan en kaneel!

Herfstsmoothie met peer, banaan en kaneel

    • 1 peer
    • 1 banaan (houd je niet van banaan, dan kun je deze vervangen door een mango)
    • 125 ml tot 250 ml magere yoghurt
    • kaneel naar smaak

Schil de peer en snijd hem in kleine stukjes. Mocht je liever het fruit niet willen schillen, dan kan dat ook. Zorg er dan wel voor dat je het fruit goed wast. Pel vervolgens de banaan en snijd deze ook in kleine stukjes. Of vervang de banaan door een mango. Stop het fruit in de blender samen met wat magere yoghurt. Als je liever geen yoghurt wil gebruiken kun je ook melk, water of appelsap gebruiken. Hiervan wordt je smoothie een stuk vloeibaarder.

Kaneel

Voeg ook een snufje kaneel aan je smoothie toe. Een heerlijk smaakaccent! Kaneel is ook hartstikke gezond. Kaneel vermindert namelijk het risico op kanker want het vertraagt de groei van kankercellen. Daarnaast heeft het een positieve invloed op verouderingsziekten zoals dementie of diabetes.

Zet je blender aan en mix het geheel. Nu is je smoothie klaar! Deze hoeveelheid is genoeg voor een volwaardig ontbijt of twee kleine glazen voor erbij. De hoeveelheid is aan te passen door meer fruit of vloeistof (yoghurt, water of sap) toe te voegen.

Bron: Verburgh, K. (2012). De voedselzandloper, over afvallen en langer jong blijven. (22e druk). Amsterdam: Bert Bakker.

Beeld: Pixabay

Share This