Lekkere lactose-, gluten- en schuldenvrije chocolade

Lekkere lactose-, gluten- en schuldenvrije chocolade

Op 7 februari was Planetfem bij het Chocolade Festival in Amsterdam – een plaats waar verschillende fairtrade chocoladebedrijven uit diverse landen bijeen komen. Er waren vooral veel Zuid-Amerikaanse landen en bedrijven uit Nederland aanwezig en uiteraard mochten wij de  chocolade ook proeven.

Aangezien ik een lactose-intolerantie heb, heb ik vooraf al besloten niet teveel lactose houdende producten te eten. Ik wil namelijk zoveel mogelijk proeven op dit festival. Tot mijn verbazing vind ik zelfs  lactose-, gluten- én suikervrije chocolade van het merk Ridiculously Good (goed bedachte naam ook) Het klink niet echt aantrekkelijk maar deze ‘raw chocolate’ is verrassend lekker!

Twee smaken

De lactose-, gluten- en suikervrije chocolade is beschikbaar in twee smaken. Creamy Coconut en Rich Almond & Date. Ik ben geen liefhebber van kokos maar de amandel- en dadelsmaak is erg lekker.  De chocolade is vrij zoet maar er is geen suiker toegevoegd. Het goede aan dit bedrijf is dat het helemaal produceert en handelt volgens de fairtrade filosofie. De producten zijn ook volledig biologisch gecertificeerd. Zelfs de vershoudfolie in de verpakking kan bij het groente-, fruit- en tuinafval. Binnen zes weken is het verteerd.

lactose vrije chocolade - afvallen.planetfem.com

Gezonde comfort food

De missie van Ridiculously Good is zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met gezonde comfort food die ook echt lekker is. Zo kan je lekker van chocolade genieten zonder je schuldig te voelen. De chocolade bevat 72% aan cacaobestanddelen en dat is behoorlijk veel. Gelukkig proef je dat niet. Van een wat bittere, pure smaak is dus ook geen sprake.  De chocolade is verpakt in een klein doosje met twee ronde chocolaatjes erin die op bonbons lijken.

Waar zijn ze verkrijgbaar?

Ridiculously Good is verkrijgbaar in natuurwinkels en bij diverse biologische smoothiebars. Online bestellen kan ook bij onder andere: Busmus, Easy Go Bio, Sapwinkel.nl, Bewustwinkelen.nl, Ecomarkt en Choc-a-holic.

 

Wil je meer weten dan kun je natuurlijk ook op de website of Facebookpagina kijken.

 

Share This