Met deze tips verlies je kilo’s zonder te lijnen

Met deze tips verlies je kilo’s zonder te lijnen

Met deze tips kun je de wereld aan als je aan het afvallen bent, ook tijdens de moeilijke feestdagenperiode die er weer aan zit te komen. Zo kun je toch pondjes en kilo’s verliezen tijdens de zware decembermaand.

Kilo’s kwijt zonder lijnen

Start gezond

Een goede start is het halve werk en dat is echt waar. Merk jij nooit dat als je ongezond ontbijt, je deze trend de rest van de dag gemakkelijk volhoudt? Als ik gezond de dag begin, is mijn motivatie ook veel sterker om de dag ook gezond voort te zetten. Dus: ontbijt met een smoothie, havermoutpap (zelfgemaakt!) of een volkoren boterham. En een van de belangrijkste tips: sla nooit je ontbijt over!

Stop met frisdrank

Denk aan de calorieën die je ook stiekem op een dag drinkt in de strijd tegen de kilo’s. Als vrouw heb je 2000 calorieën per dag nodig (de een natuurlijk wat meer of minder dan gemiddeld, maar dit is het gemiddelde) en die vul je ook al snel op met frisdrank, thee en koffie met suiker. Probeer die caloriebommen te mijden en kies voor water, thee zonder suiker, smoothies of andere gezonde alternatieven.

Start met een salade

Voor lijners staat de moeilijkste tijd van het jaar weer voor de deur. De feestdagen komen er nu toch echt aan. Met verjaardagen is het af en toe sjoemelen nog te overzien, maar de decembermaand heeft bijna dagelijkse verlokkingen te bieden. Hoe houd je de schade beperkt? Begin bij een feestmaal bijvoorbeeld eens met een salade in plaats van met vlees. En kies eens voor een schijfje komkommer in plaats van een blokje kaas. Het zijn echt de kleine dingen die een verschil maken!

Proppen? Stoppen!

Ben je met het kerstontbijt nog steeds vol van de maaltijd van gisteravond? Dan heb je echt teveel gegeten! Zodra je merkt dat je moet gaan “proppen”, stop dan. Je zult jezelf er later dankbaar voor zijn, als je je niet misselijk of opgeblazen voelt.

Slaap lekker

Slaap elke nacht minstens 7 uur. Als we te weinig energie hebben door slaapgebrek, compenseren we dit door meer te eten. Door voldoende te slapen, is het dus gemakkelijker om je porties in toom te houden. Een van de belangrijkste tips die echt het verschil kunnen maken.

Beeld: Pixabay

Share This