Pas op met sporten!

Pas op met sporten!

Sporten en afvallen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar pas op als beginnende sporter met de volgende valkuilen, want deze inschattingen kunnen je duur komen te staan.

Pas op en vermijd deze fouten

1. Maak een plan op papier

Spring nooit zomaar ergens in, ook wat sporten betreft, maak een plan. Wat wil je bereiken? Wil je wat kilootjes kwijt of wil je juist meer spieren gaan kweken? Door van tevoren een goed plan op te stellen, boek je na een tijdje de beste resultaten, afgestemd op jouw doelen. En zo blijf je ook gemotiveerd.

2. Pas op: sla nooit de warming-up over

Sla nooit, maar dan ook nooit je waring-up over. Zo komt je dorbloeding namelijk op gang. Anders vergroot je de kans op blessures aanzienlijk en dan ben je echt verder van huis. Loop even een rondje, jog langzaam op de loopband of spring even de fiets op. Stretch je spieren en klaar!

3. Wees niet te enthousiast

Hoe langer ik train, des te sneller ik resultaat te zien krijg. Maar dat is niet waar. Zeker met een sport als fitness gaat de kwaliteit van de training boven de duur, de zogenaamde kwantiteit, van de training. Train maximaal een uur: kies voor korte, maar krachtige oefeningen. Hallo snelle resultaten!

4.Vergeet de cooling-down niet

Sla na het sporten nooit de cooling-down over. Je lichaam is intensief bezig geweest, je hartslag ligt hoger en die breng je door een cooling-down op een rustige manier weer naar beneden. Laat je lichaam vijf minuten rustig afkoelen. Doe stretch oefeningen of wandel een stukje. Zo gaat je lichaam rustig over van de doe-modus naar de normale rust-modus. Niet te snel en neem er echt de tijd voor. Een cooling-down duurt langer dan twee minuten.

Beeld: Pixabay

Share This