Passen peren binnen je dieet?

Passen peren binnen je dieet?

Appels zijn de bekendste vruchten van het najaar, maar waarom vergeten we peren vaak zo snel? Peren zijn fantastisch qua smaak, zeker als je voor de biologische varianten kiest en ze zijn ideale tussendoortjes doordat ze bomvol vezels zitten en een lichtzoete smaak hebben.

Goed voor je immuunsysteem

Peren zijn rijk aan vitamine C en K, B2, B3, B6. Peren zitten vol mineralen als calcium, magnesium, kalium, koper en mangaan. Vitamine C en koper zijn antioxidanten die ons lichaam onder andere beschermen tegen schade van vrije radicalen en ze zijn goed voor ons immuunsysteem. Minder kans op een griep deze winter? Doe er dan verstandig aan en eet eens een paar keer per week een peer, wel zo lekker en gezond.

Bomvol vezels

Peren bevatten ontzettend veel vezels. Een gemiddelde peer bevat 6 gram vezels. vezels zorgen voor een goede stoelgang. Vezels kunnen ook je cholesterolgehalte verlagen, zo krijg je weer een kleinere kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten.

Peren: ideale tussendoortjes

Peren hebben een lage glycemische index: wat wil dat nu precies zeggen? dat houdt in dat de koolhydraten die peren bevatten, langzaam worden geabsorbeerd door je lichaam, waardoor je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Net als een kom havermout is een peer beroemd om hetzelfde effect. Probeer je snoep en koek uit je dieet te bannen? Doe slim en vervang een peer voor een koekje: het heerlijke lichtzoete smaakje maakt een hoop goed!

Het wordt vaak aangeraden om peren met schil te eten. Kies dan wel voor de biologische variant, want net als met appels proef je hier direct het verschil qua smaak. Een biologische peer heeft een zachte zoete smaak, terwijl een gewone peer vaak een chemisch bijsmaakje kan hebben. Dan maar iets meer geld kwijt voor een overheerlijke smaak dan een chemische nasmaak!

Beeld: Pixabay

Share This