Spierpijn? Zo kom je er vanaf!

Spierpijn? Zo kom je er vanaf!

Vol goede moed had je de hardloopschoenen weer aangedaan en na een goede warming-up heb je echt even lekker wat meters kunnen maken. Maar na je vaste trainingsrondje voel je de kramp er al inschieten en een paar uur later voel je de spierpijn echt overal in je lijf. Wat doe je tegen spierpijn en hoe kom je er snel weer vanaf?

Hoe kom je van spierpijn af?

1. Drink goed

Je lichaam hydrateren is de eerste en gelijk ook de belangrijkste tip. Zorg altijd dat je wat te drinken bij je hebt en dat je bij thuiskomst direct een glas water drinkt.

2. Neem een warme douche

Een warme douche is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je net intensief hebt gesport, maar het helpt wel om je spieren zich te laten ontspannen. Je spieren zijn na een intensieve sessie als het ware een beetje beschadigd. Die schade wordt vanzelf weer goed gemaakt, geen zorgen dus, maar het kan wel even pijnlijk aanvoelen. Ook een warm bad kan weldadig werken tegen spierpijn, geen straf met dit koude weer!

3. Eet gevarieerd

Klinkt als een inkopper, maar door gezond en gevarieerd te eten, krijg je alle voedingsstoffen binnen die jouw lijf nodig heeft, ook vitaminen en mineralen als calcium en magnesium, die van belang zijn als het gaat om spierpijn te verminderen of te vermijden.

4. Warming-up

Last but not least, vergeet nooit, maar dan ook nooit een goede warming-up in te lassen voordat je van start gaat. Een warming-up voorkomt een hoop blessureleed en zorgt er ook voor dat je minder vatbaar bent voor spierpijn. Dit is eigenlijk het allerbelangrijkste, dus sla daarom nooit een warming-up over, ook al duurt hij maar vijf minuutjes.

Beeld: Pixabay

Share This