Sporten in de zomer

Sporten in de zomer

Sporten in de zomer kan vies tegenvallen. Het is warm, alles plakt en je wilt alleen maar op de bank liggen onder de airco. Maar wist je dat sporten in de zomer juist hartstikke gezond is?

Het is een feit dat de meeste mensen totaal niet op sport zitten te wachten met warm weer. Gelukkig zijn er ook sporten die juist verkoeling geven tijdens de hitte. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwemmen? Je gaat waarschijnlijk toch al naar een zwembad of een meer, dan kun je er net zo goed gebruik van maken om je lichaam te trainen! Mocht zwemmen niet jou ding zijn dan is dat ook geen probleem. Wij hebben een aantal sporten opgezocht die jij prima met dit warme weer kunt doen.

1. Kanoën

Het is een sport die op het water beoefend wordt, dus het is wel aangeraden om goed in te smeren bij warm weer want verbranden is zo gebeurd. Kanoën is niet alleen een goede workout voor je lichaam, maar je ziet er ook plekken mee die je te voet niet zou zien.

Je hoeft nog niet eens zo heel snel te gaan om al meer dan 200 calorieën per uur te verbranden. De spieren die je hier voornamelijk mee traint zijn je bovenlichaam, je buikspieren en je rug. Je kunt op vele plaatsen kanoën tegen een klein prijsje, maar als het je echt trekt en je er plezier aan hebt dan kun je er ook voor kiezen om je in te schrijven bij een vereniging.

2. Fietsen

Nee, we bedoelen niet even naar de supermarkt fietsen. We bedoelen echt een langere tijd of vele kilometers fietsen. Mocht je ervoor kiezen om een tijd vast te stellen die je fiets, dan raden we je aan om een rap tempo aan te houden voor de hoogste calorie verbranding.

Kies je ervoor om te genieten van de rit en niet op de tijd te letten dan raden we je aan om veel kilometers te maken. De tijd die je daarover doet maakt dan in principe niet uit. Met goed doorfietsen kun je al gauw de 400 calorieën per uur aantikken. En je krijgt ook nog eens een lekker afkoelend windje in je gezicht als het meezit!

3. Snorkelen

We hadden natuurlijk al gezegd dat dit lijstje kan helpen als je niet van zwemmen houdt, maar snorkelen is heel anders dan gewoon zwemmen. Je lichaam is bij snorkelen compleet onderwater wat meer tegenkracht geeft. Door deze tegenkracht worden je spieren goed getraind, maar je voelt er tijdens het sporten eigenlijk niks van. Daarom zijn watersporten ook een uitstekende keus voor mensen die gewrichtsproblemen hebben. Water heeft als eigenschap dat je je makkelijker kan bewegen.

Voor dat kleine beetje extra tijdens de training kun je er ook voor kiezen om flippers aan te doen. Omdat ze zo groot zijn en veel oppervlakte hebben, moeten je benen nog harder werken om het water te verplaatsen. Met snorkelen kun je al snel 500 calorieën per uur verbranden.

Share This