Vetblokkers of vetverbranders?

Vetblokkers of vetverbranders?

Afslankpillen: welke verschillende pillen bestaan er allemaal? En wat zijn de verschillende soorten afslankpillen waar je uit kunt kiezen?

Vetblokkers

Wat doen vetblokkers precies? Ze verminderen de vetten in je voedsel en ‘verarmen’ de cholesterolopname. Ook beschermen ze hiermee de spieropbouw. Vetblokkers kun je bij veel drogisten kopen en ze kunnen een goede aanvulling zijn op je dieet als je wilt afvallen. Vetblokkers zorgen er dus ook voor dat de vetten minder snel in het lichaam worden opgenomen. Vetblokkers gaan opname van vet uit voedsel tegen.

Vetverbranders

Aan de andere kant van de lijn staan de vetverbranders. Deze afslankpillen dragen hun steentje bij aan de verbranding van in het lichaam opgeslagen vetten. Vetverbranders zijn vaak erg vezelrijk en bevatten veel eiwitten. Verbranden van je eten wordt lastiger dus je gaat steeds meer vet verbranden. Je kunt hiervoor dure vetverbranders kopen, maar er zijn ook heel veel natuurlijke vetverbranders die je kunt eten om te strijden tegen de opname van vet. Drink bijvoorbeeld eens een kop koffie, eet een handje walnoten, eet een eitje bij je ontbijt of verorber een mango als tussendoortje.

Koolhydratenblokkers

Dit is de nieuwste trend op het moment. Ze vangen de koolhydraten uit je voedsel op. Door deze suikers niet in je lichaam op te nemen, maak je geen overschot van vet aan. Zo wordt afslanken een stuk makkelijker. Maar pas wel op met deze afslankpillen.

Beeld: Ortho Kliniek Advies

Share This