Voor- en nadelen van shakes

Voor- en nadelen van shakes

Wat zijn precies de voor- en nadelen van een shakedieet? Shakes worden steeds populairder, en niet zonder reden. Wat zijn nu precies de voordelen van shakes en wat zijn de nadelen?

De meeste shakes zijn rijk aan eiwitten en weer erg arm aan koolhydraten. Je krijgt hierdoor snel een vol gevoel maar je krijgt weinig calorieën binnen. Zo word shake niet gelijk opgeslagen als lichaamsvet. Shakes zijn ook nog eens makkelijk om te nuttigen, want je drinkt ze lekker makkelijk op. En je kunt bijna overal wel een shake van maken als je een beetje creatief bent. Je kunt er alles in verwerken wat je lekker vindt. Je hebt alleen maar een blender of een keukenmachine nodig.

Drink je meerdere shakes op een dag?

Maar natuurlijk zijn er ook nadelen aan afvallen met shakes. Drink je bijvoorbeeld meerdere shakes op een dag, dan krijg je naar verhouding erg veel vocht binnen. Maar weinig vaste voeding. Shakes zijn vaak wat zoeter van smaak, een smaak die je op een gegeven moment als je ze vaak drinkt een beetje tegen kan gaan staan. Als je een shakedieet voor een langere periode volgt, dan wordt het wel een prijzig dieet in vergelijking met andere afvalmethoden.

Wat zijn nu goede tips als je hebt besloten om af te gaan vallen met shakes?

Ten eerste is het goed om te bepalen hoe je je shakes gaat inzetten in je dieet. Word een shake bijvoorbeeld een maaltijdvervanger? Dan kun je dit dieet voor een langere periode aanhouden. Laat je ontbijt of je lunch vervallen voor een gezonde shake. Ook kun je ervoor kiezen om je vaste voeding voor een korte periode te vervangen voor een shakedieet. Maar deze methode mag je slechts zeven dagen volgen. Voor de meeste gezonde en structurele oplossing kies je altijd voor de eerste.

Beeld: Pixabay

Share This