Waarom je calorieën moet tellen om af te vallen

Waarom je calorieën moet tellen om af te vallen

Het tellen van je calorieën inname is in beginsel veel werk en erg saai maar de voordelen zijn veel groot. Ben je bezig met afvallen dan is het goed om duidelijk te hebben hoeveel calorieën je binnen krijgt.Deze informatie verhoogt je kans op gewichtsverlies op gezonde wijze. Lees hieronder de voordelen van calorieën tellen en ga aan de slag!

Gewichtsverlies
Het klinkt van zelfsprekend maar als je niet weet hoeveel calorieën je binnen krijgt dan is er groot kans dat je veel meer krijgt dan werklijk nodig is. Door precies te weten hoeveel calorieën je eet kan je gerichter aan de slag en indien nodig aanpassingen maken zodat je minder eet en dus af valt.

Verhoogde kans op sucess
Wist je dat mensen die hun calorieën tellen veel sucessvolle zijn met hun doelen om af te vallen? Door een menu plan op te stellen met de precies calorieën hoeveelheid die je zou moeten binnen krijgen (gem. 2000 vrouwen/2500 mannen) werk je bewust aan een gezond diet plan. Hierdoor eet je niet meer dan nodig is, mits je het plan volgt.

Referentie voor later
Als je al eerder bent afgevallen met sucess door calorieën te tellen dan weet je dat het werkt. Door je calorieën inname bij te houden in een journaal bijvoorbeeld, kan je op een latere tijdstip terug kijken en hetzelfde plan van aanpak gebruiken bij een volgende keer. In je journaal houdt je bij wat je hebt  gegeten, hoeveel calorieën elke maaltijd bevat en hoeveel gewicht je in je periode bent verloren.

Informatie voor professionele hulp
Het journaal kan je ook meenemen bij een bezoek naar een voedingsspecialist. Zo kunnen zij zien wat je hebt gegeten en krijgen ze inzicht in je eet gedrag alvorens je passende extra advies te kunnen geven.

Get counting dus!

Share This